Ve středu a čtvrtek 23. a 24. 10. jsme si zavzpomínali na léto v rámci projektového dne zaměřeného na zmrzlinu. Studenti druhého ročníku nástavbového studia Technologie potravin vyráběli vlastní zmrzlinu ze základních surovin a využili u toho naše nové školní zmrzlinovače. Prošli jak podrobnou teorií, tak celým technologickým postupem a na závěr provedli senzorické hodnocení. A jaké zmrzliny studenti vyráběli a ochutnávali? Vanilka s karamelem, pistácie a ananasový sorbet. Všechny se jim skvěle povedly, chuť byla výrazná, plná a bez chemických pachutí!
Pátek 25. 10. byl pak věnovaný workshopu potahování a modelování dortů fondánem. Akce se zúčastnily vybrané studentky prvního ročníku nástavbového oboru Technologie potravin a druhého ročníku oboru Cukrář. Studentky si vybraly pro potahování svých modelů dortů dvě aktuální témata - podzim a Halloween. Třetí byl pak obrovský svatební dort, dekorovaný růžemi z fondánu. Jak můžete sami posoudit, dortíky se našim šikovným holkám velice podařily.
Zmrzlina boužel vystavit nejde, tu už studenti a paní učitelky snědli. Makety dortíků naštěstí ano. Na všechny tři modely se tak můžete přijít podívat hned v příštím týdnu při dnech otevřených dveří, a to 8. a 9. 11. 2024 :)
Za celý tým SŠDŘ Kladno Martina Pinkasová