Nahoru
Modelářství a návrhářství oděvů
Design interiéru
Cukrář
Truhlář, tesař
Pekař
Modelářství a návrhářství oděvů
Nábytkářská a dřevařská výroba
Cukrářka
Návrhářství
Truhlář, tesař
Umění

Veletrh SIGEP 2024 v Rimini

Vybrané studentky nástavbového oboru Technologie potravin a učebního oboru Cukrář navštívily cukrářský mezinárodní veletrh SIGEP.

Ve čtvrtek 18. ledna 2024 jsme odjížděli od školy v odpoledních hodinách. Cesta vedla nejprve přes Prahu a Brno, kde jsme pokračovali přes Rakousko a Itálii do San Marina, kam jsme dorazili v dopoledních hodinách.

V pátek dopoledne jsme si prohlédli historické jádro státu San Marina. Viděli jsme Palazzo Pubblico, Basilica del Santo, Rocha or Guaita, nakoupili suvenýry a ochutnali místní kávu. V odpoledních hodinách jsme přejeli do hotelu v Pesaru u města Rimini, kde jsme se ubytovali, prohlédli centrum, přilehlou pláž a ochutnali místní speciality.

V sobotu jsme v ranních hodinách jsme autobusem přijeli do Rimini, kde jsme se účastnili hlavního cíle našeho zájezdu, cukrářského veletrhu SIGEP 2024. Viděli jsme a chutnali neskutečné množství  a druhů zmrzlin, dezertů a kávy. Viděli jsme cukrářské soutěže, uměleckou práci s čokoládou, výrobu soch, dekorací a pralinek. Seznámili jsme se s novými trendy a surovinami v cukrářské a pekařské výrobě. Zjistili jsme jaké jsou možnosti v moderním vybavení provozoven a prodejen - nové stroje, ale i obaly v gastronomii.

V neděli ráno nás autobus odvezl do centra města Rimini, kde jsme si prošli malebné uličky, jeho hlavní památky a měli jsme čas i na malý nákup. Viděli jsme například katedrálu Malatestiano Temple od Leona Battisty, most z období římské antiky Ponte di Augusto a Augustovu bránu Arco di Augusto. V poledních hodinách jsme se městským autobusem vydali na výstaviště, kde jsme si doprohlédli zbytek expozice. Ve večerních hodinách jsme nastoupili do autobusu vydali se na cestu zpět do České republiky.

Výstava a celý výlet pro nás byl velkým přínosem, protože tak obsáhlé výstavy jsme v minulosti nikdy neúčastnili. Celý  program byl nabitý, nebyl čas se nudit a všichni jsme si tento výlet i výstavu užili. Cílem mimoškolní akce bylo propojení a rozšíření znalostí týkajících se cukrářské, pekařské výroby a technologie potravin. Nově získané informace a poznatky mohou žáci uplatnit ve výuce odborných předmětů i při závěrečných a maturitních zkouškách.

 

Za tým SŠDŘ Kladno Gabriela Pons Baena.

01.02.2024

Termínový kalendář

Naši partneři

Jak se k nám dostanete

close
Tato webová stránka používá cookies
Tato webová stránka používá nezbytné technické cookies pro zajištění správné funkcionality webu. Dále může web používat cookies pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.
Pokud tomu tak je, naleznete v nastavení níže.
Nastavení cookies
Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely. Zde můžete přijmout či odmítnout některé druhy cookies, které nejsou nezbytné pro základní funkcionalitu webu. Svůj souhlas můžete kdykoliv v budoucnu odebrat či znovu udělit.
Základní technické cookies
Tyto cookies jsou nutné pro základní funkcionalitu webu. Patří sem například přihlašování uživatelů, nebo uložení informací o souhlasu s ostatními cookies.
Analytické cookies
Analytické cookies ANONYMNĚ ukládají data o pohybu na stránkách, stráveném času u jednotlivých stránek apod.
Marketingové cookies
Marketingové cookies sledují návštívené stránky uživatele a jsou využívané k cílené reklamě u služeb jako je např. Facebook, Seznam nebo Google.