Nahoru
Modelářství a návrhářství oděvů
Design interiéru
Cukrář
Truhlář, tesař
Pekař
Modelářství a návrhářství oděvů
Nábytkářská a dřevařská výroba
Cukrářka
Návrhářství
Truhlář, tesař
Umění

Druhé místo v soutěži Pekař roku

V úterý a ve středu 25. a 26. 3. se konala prestižní pekařská soutěž středních škol a učilišť ČR - PEKAŘ ROKU - kategorie Junior

V letošním roce se tato prestižní soutěž mladých pekařů konala v Potravinářském pavilonu České zemědělské univerzity v Praze. Na této slavnostní události, organizované v Svazem pekařů a cukrářů ČR se sešlo jedenáct nejlepších studentů z potravinářských škol a učilišť z celé České republiky, aby poměřili své dovednosti v náročných disciplínách – od pečení jemného pečiva a koláčů až po rohlíky a pšenično-žitný konzumní chléb. Odborná porota hodnotila technickou zdatnost, manuální zručnost, nápaditost i originalitu. Naše škola se této prestižní soutěže účastnila podruhé. V letošním roce nás reprezentovala žákyně Blanka Mauerová a s velkým úspěchem se umístila na naprosto skvělém 2. místě! Tento výsledek je nejen výjimečným úspěchem naší školy a našich potravinářských oborů, ale také důkazem dovedností, talentu, píle a odhodlání naší studentky, které prokázala při soutěži, na kterou se připravovala několik týdnů.

A jak vlastně soutěž probíhala? Po příjezdu do Prahy proběhlo slavnostní zahájení, učastníci se seznámili s pravidly soutěže a vylosovali si startovní čísla, po obědě začali pracovat. Tato soutěž je opravdu náročná, dvoudenní a po celou dobu jsou soutěžící v pekárně zcela sami, jejich mistři ani učitelé k nim nesmí. Jsou tak odkázáni jen na vlastní dovednosti a odborné znalosti. Soutěž začala výrobou běžného pečiva (rohlíky, housky, několik druhů celozrnného pečiva) a chleba. Druhý den vyráběli mladí pekaři vánočky a několik různých druhů koláčů. Po úklidu a slavnostním vystavení soutěžních výrobků přišel čas na vyhlášení výsledků. Druhé místo je pro naši školu a naši žákyni, v tak silné konkurenci, úžasný výsledek.

Velice děkujeme organizátorům Svazu pekařů a cukrářů ČR a všem, kteří se podíleli na přípravě a realizaci této mimořádné události. Děkujeme také panu Romanu Kubíkovi, který Blanku na soutěž připravoval a společnosti Backaldrin, děkujeme paní učitelce Gabriele Pons Baeně za organizaci akce a podporu. Soutěž byla nejen velkým úspěchem, ale také skvělou příležitostí pro všechny mladé pekaře ukázat své dovednosti a nadšení pro tento krásný obor. Těšíme se na příští ročník! 

Za SŠDŘ Kladno Jana Bláhová, ředitelka školy

 

28.03.2025

Termínový kalendář

Naši partneři

Jak se k nám dostanete

close
Tato webová stránka používá cookies
Tato webová stránka používá nezbytné technické cookies pro zajištění správné funkcionality webu. Dále může web používat cookies pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.
Pokud tomu tak je, naleznete v nastavení níže.
Nastavení cookies
Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely. Zde můžete přijmout či odmítnout některé druhy cookies, které nejsou nezbytné pro základní funkcionalitu webu. Svůj souhlas můžete kdykoliv v budoucnu odebrat či znovu udělit.
Základní technické cookies
Tyto cookies jsou nutné pro základní funkcionalitu webu. Patří sem například přihlašování uživatelů, nebo uložení informací o souhlasu s ostatními cookies.
Analytické cookies
Analytické cookies ANONYMNĚ ukládají data o pohybu na stránkách, stráveném času u jednotlivých stránek apod.
Marketingové cookies
Marketingové cookies sledují návštívené stránky uživatele a jsou využívané k cílené reklamě u služeb jako je např. Facebook, Seznam nebo Google.