Karmelské slavnosti pořádá každý rok SPgŠ a SOŠS Mladá Boleslav. V letošním roce se soutěže zúčastnilo více než 160 soutěžících z 21 středních škol celé České republiky. Naše děvčata se přihlásila do katerogie Cukráři - sweet bar (téma: Podzim).
Holky se tři dny svědomitě připravovaly - pekly, vařily a zdobily své sladké zákusky a dorty. Porota jejich výrobky nakonec umístila ve stříbrném a bronzovém pásmu. I když byly dívky trochu zklamané, pro naši školu je to úspěch a pro studentky velká zkušenost, patří jim velké poděkování za reprezentaci naší školy a reprezentaci oboru cukrář!!
V soutěži jsme měly dva týmy.
První tým tvořily studentky nástavbového oboru Technologie potravin prvního ročníku - Bára a Blanka, které si pro odbornou porotu připravily:
- Ořechový dort - vanilkový krém, jablečné kompoté, čokoládová ganache.
- Mrkvičky - mrkvový korpus, citrónový krém, marcipán.
- Houby - čokoládový mousse, kakaový korpus s křupavou vrstvou, višňový vklad, choux a šlehaná mléčná ganache.
- Dýně - dýňový korpus, karamel, jablečné kompoté, karamelový mousse.
- Krájené pralinky - ganache z hořké a bílé čokolády s vůní perníčků.
Druhý tým byl sestaven ze studentek oboru Cukrář druhého ročníku - Róza a Tereza, a ty připravily:
- Čokoládový dort - kakaový korpus s pomerančem, čokoládová šlehaná ganache a Swiss buttercream.
- Dýňová roláda - dýňový korpus a karamel, šlehaná ganache z bílé čokolády,
- Cupcake - čokoládový korpus, jablečné kompoté, chai krém.
- Tartaletky - hořká a mléčná čokoláda, lískové oříšky.
- Choux - s karamelovým krémem.
My, co jsme ochutnali, se olizujeme ještě teď. Děkujeme ještě jednou našim šikovným studentkám.
Poděkování patří také paní učitelce M. Pinkasové, která dívky na soutěž připravila.
Za celý tým SŠDŘ Kladno Jana Bláhová a Martina Pinkasová